Vakkundig advies

Gratis verzending boven € 50

Welk lens type is voor mij geschikt?

Asferisch, aplanatisch of biconvex?

Wij bieden een breed scala van vergrotende gezichtshulpmiddelen met een verschillend lens type aan. In het leveringsprogramma zitten verlichte en niet-verlichte handloepen met diverse lens types - inclusief asferische, aplanatische, biconvexe, en de extreem dunne hi-tech diffractief-asferische lenzen.

Vergrootglazen met biconvex lens type

biconvex lens typeDeze vergrootglazen zijn aan beide zijden bolvormig. Het lens type met deze slijptechniek vind je met name terug in voordeligere loepen. Vanwege de vertekening worden deze niet in hogere vergrotingsfactoren toegepast. Dit soort vergrootglazen worden echter wel weer in grotere diameters geleverd. Hiermee is gemakkelijker een groot gedeelte van een bladzijde in een boek te lezen. Ben je op zoek naar een voordelige oplossing, kun je het beste een biconvex vergrootglas kopen.

Vergrootglazen met een asferisch lens type

asferisch lens typeBij een leesloep voorzien van dit type lens, wordt gebruik gemaakt van een enkelvoudige lens. Gelijk aan de biconvex lens is één zijde bolvormig. De andere zijde is asferisch geslepen (vergelijkbaar met een parabool). Dit lens type geeft door de correctie van vertekeningen een scherp beeld tot aan de rand van de lens. Met andere woorden: een ideaal vergrootglas voor slechtzienden.

Eschenbach asferische lenzen zijn van PXM lichtgewicht lenzen vervaardigd en voorzien van een cera-tec coating. Deze dient om krassen zoveel mogelijk te voorkomen en maakt een langere levensduur van het product mogelijk. Dit asferisch geslepen lens type is leverbaar in vele vergrotingen.

Aplanatische vergrootglazen

aplanatisch lens typeHet doel van  deze vergrootglazen met dit type lens is om sferische aberratie te voorkomen. In een ideaal optisch systeem zouden alle lichtstralen vanuit een punt in het objectvlak convergeren naar hetzelfde punt in het beeldvlak, om daarmee een helder beeld te vormen. De afwijkingen waarbij lichtstralen echter convergeren naar verschillende punten, worden aberraties genoemd.

De Eschenbach aplanatische loepen zijn samengesteld met een uitmuntend PXM® lichtgewicht lenzensysteem. Dit bestaat uit twee plano-convexe lenzen die een duidelijk afgetekende afbeelding weergeven.  Door de "rand-tot-rand" vertekeningsvrije optiek zijn aplanatische vergrootglazen vooral nuttig als hulpmiddelen voor slechtzienden, met name voor patiènten met macula degeneratie.

Diffractieve asferische vergrootglazen

Dit is een zeer dun Hi-Tech ontworpen lens type. Ze worden toegepast in een platte behuizing ter grootte van een creditcard en zijn dus zeer gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn deze compacte vergrootglazen van een sterke SMD-LED verlichting voorzien en dus ook in donkere omstandigheden inzetbaar.

Scroll naar top preloader